Stichting KinderVakantieWeek de Meern

Informatie 2018

In de week van 20 t/m 24 augustus is het zover, dan wordt de jaarlijkse KinderVakantieWeek weer georganiseerd. Dit kan de leukste week van je vakantie worden, als je tenminste tussen de 5 en de 12 jaar bent. Het thema dit jaar is: Gestrand op het Maurits Eiland.

We openen de week op maandag 20 augustus om 10.00 uur. Vanaf 9.45 uur ben je van harte welkom. Je kunt je spullen bij jouw groep neerleggen; het nummer staat op jouw kaartje. Na de opening gaan we samen een hut bouwen. ‘s Middags is er tijd om elkaar te leren kennen.

Dinsdag staat in het teken van tropische waterspelletjes, het knutselen van zomerse fotolijstjes en een spannende speurtocht door het dorp.

Op woensdaggaan we een leuke film kijken en strijden jullie tegen elkaar tijdens de ‘Eiland race’. Welk team zal er winnen?

Donderdag belooft een actieve dag van sport en spel te worden.‘s Middags komt de brandweer voor waterpret. Vanaf 14.30 uur zijn je ouders welkom om te komen kijken. Uiterlijk 15.30 uur worden je ouders verwacht om te helpen met afdrogen en aankleden. Dan is de dag helaas weer afgelopen. Er is vandaag geen dag afsluiting.

Vrijdag, de laatste dag alweer. Vandaag is een lange dag. We gaan er een fantastische laatste dag van maken op het onbewoond eiland. We gaan veel activiteiten doen, waardoor jullie wel honger zullen krijgen. Dus we gaan lekker eten op het veld. Om 17.30 uur vertrekken we in een grote optocht om de ouders op te halen. Met z’n allen gaan we dan terug naar het Mauritspark voor een gezellig feest en braderie. Er zijn kraampjes, spelletjes, muziek, eten en drinken.Een leuke afsluiting van de week!

Let op: tijdens deze feestavond is er ook een playbackshow. Weet jij al wie je na wilt doen? (Er kunnen 5 acts meedoen!) Je kunt je vanaf maandag tot en met woensdag hiervoor opgeven bij de leiding

De optocht voor de vrijdag avond is als volgt: Vanaf het Mauritspark lopen wij via de Meentweg naar Laan 1954. Over Laan 1954 gaan wij naar de Mereveldlaan, waarna wij via de Mauritslaan terug keren naar het Mauritspark.

Belangrijke en praktische zaken:

• KinderVakantieWeek De Meern vindt zoals altijd plaats in het Mauritspark (achter de Mauritslaan). Zie Routebeschrijving.
  • Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Op de donderdag eindigt de dag om 15.30uur. Op deze dag komt namelijk de brandweer. Helaas spuit de brandweer geen warm water en kan het dus koud zijn voor de kinderen.
  • Op het veld dragen de kinderen hun naamkaartje op hun kleding (veiligheidspeld of koordje). Ouders dienen hier zelf voor te zorgen.
  • De week sluiten we traditiegetrouw af met een spetterende braderie op de vrijdagavond! Iedereen is van harte welkom.
  • Op deze vrijdag eten we met de kinderen op het veld waarna we om 17.30 uur de ouders ophalen met een feestelijke optocht. Daarna hebben we een gezellige avond in het Mauritspark met ouders en kinderen.
  • We raden ten zeerste aan om de kinderen elke dag in kleding te laten komen die vuil en nat mag worden. Op maandag mogen de kinderen een eigen hamer meenemen. De KinderVakantieWeek is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van kledingstukken en dergelijke.
  • Natuurlijk wordt het dit jaar weer mooi weer. Maar mochten de weerhelden ons in de steek laten, dan zijn een regenpak en laarzen geen overbodige luxe.
  • De kinderen moeten zelf eten en drinken meenemen voor tussen de middag. Wanneer ze snoepjes meenemen, dan graag genoeg om te delen met het groepje. Wij zorgen voor een beker drinken in de ochtend en in de middag.
  • Uiteraard verzorgen wij op de vrijdag het avondeten. Bij het inschrijven kan onder bijzonderheden een allergie of een bijzonder dieet worden doorgegeven.
  • Kinderen worden ingedeeld in groepjes waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden zal worden met voorkeur en school. De kinderen kunnen NIET gewisseld worden van groepje tijdens de betaalmiddag.
  • Voor belangrijke zaken is de organisatie op het veld in het Mauritspark te bereiken op nummer 06-54698478.