Stichting KinderVakantieWeek de Meern

Informatie 2023

KinderVakantieWeek 2023
In de week van 14 t/m 18 augustus is het zover, dan wordt de jaarlijkse KinderVakantieWeek weer georganiseerd. Met het thema ‘Het geheim van de mummie’ gaan we op zoek naar welk geheim de mummie bij zich draagt en hoe we de mummie kunnen helpen. Help je mee?

Programma
We openen de week op maandag om 10:00 uur. Vanaf 9:45 uur ben je van harte welkom. Na de opening bouwen we onze eigen piramides. ‘s Middags is er tijd om elkaar beter te leren kennen en om 16:00 uur sluiten we de dag met elkaar af.

Dinsdag doen we allerlei spelletjes zodat we de mummie kunnen gaan helpen met zijn geheim/. We ontcijferen hiërogliefen en verkleden ons net zoals een echte mummie.

Op woensdag gaan we een leuke film kijken en doorkruisen we de woestijn aan de hand van een speurtocht. Hierbij graven we naar schatten en maken we kennis met de dieren uit de woestijn.

Donderdag belooft een actieve dag van sport en spel te worden. ’s Middags komt de brandweer om de onze woestijn te voorzien van water. Daarbij zorgen ze natuurlijk ook voor de nodige waterpret. Jouw ouders worden om 15.30 uur verwacht om te helpen met afdrogen en aankleden en dan is de dag helaas alweer afgelopen. Op donderdag is er geen dagsluiting.

Vrijdag, de laatste dag alweer. Doordat we de hele week hebben kunnen oefenen met het helpen van de mummie, zijn we vandaag helemaal klaar om de mummie echt te gaan helpen met zijn geheim! Na al die inspanning hebben jullie vast trek gekregen, dus gaan we lekker eten op het veld. Om 17.30 uur vertrekken we in een grote optocht het dorp in om de ouders op te halen. Met z’n allen gaan we dan terug naar het Mauritspark voor een gezellige braderie. Er zijn kraampjes, spelletjes, muziek, eten en drinken. Een leuke afsluiting van de leukste week van het jaar!

Let op: tijdens deze feestavond is er ook een playbackshow. Weet jij al wie je na wilt doen? (Er kunnen 5 acts meedoen!) Je kunt je vanaf maandag tot en met woensdag hiervoor opgeven bij de leiding

De optocht voor de vrijdag avond is als volgt: Vanaf het Mauritspark lopen wij via de Meentweg naar Laan 1954. Over Laan 1954 gaan wij naar de Mereveldlaan, waarna wij via de Mauritslaan terug keren naar het Mauritspark.

Belangrijke en praktische zaken:

 • KinderVakantieWeek De Meern vindt zoals altijd plaats in het Mauritspark (achter de Mauritslaan). Zie routebeschrijving.
 • Alle dagen beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.00 uur. Op de donderdag eindigt de dag om 15.30 uur. Op deze dag komt namelijk de brandweer. Helaas spuit de brandweer geen warm water en kan het dus koud zijn voor de kinderen.
 • Op het veld dragen de kinderen hun naamkaartje op hun kleding (veiligheidspeld of koordje). Ouders dienen hier zelf voor te zorgen.
 • De week sluiten we traditiegetrouw af met een spetterende braderie op de vrijdagavond! Iedereen is van harte welkom.
 • Op deze vrijdag eten we met de kinderen op het veld waarna we om 18.00 uur de ouders ophalen met een feestelijke optocht. Daarna hebben we een gezellige avond in het Mauritspark met ouders en kinderen.
 • We raden ten zeerste aan om de kinderen elke dag in kleding te laten komen die vuil en nat mag worden. Op maandag mogen de kinderen een eigen hamer meenemen. De KinderVakantieWeek is niet aansprakelijk voor beschadiging of verlies van kledingstukken en dergelijke.
 • Natuurlijk wordt het dit jaar weer mooi weer. Maar mochten de weerhelden ons in de steek laten, dan zijn een regenpak en laarzen geen overbodige luxe.
 • De kinderen moeten zelf eten en drinken meenemen voor tussen de middag. Wanneer ze snoepjes meenemen, dan graag genoeg om te delen met het groepje. Wij zorgen voor een beker drinken in de ochtend en in de middag.
 • Uiteraard verzorgen wij op de vrijdag het avondeten. Bij het inschrijven kan onder bijzonderheden een allergie of een bijzonder dieet worden doorgegeven.
 • Kinderen worden ingedeeld in groepjes waarbij zo veel mogelijk rekening gehouden zal worden met voorkeur en school.
 • Voor belangrijke zaken is de organisatie op het veld in het Mauritspark te bereiken op nummer 0302025200.